Barcelona sluit opnieuw de deuren

Kroniek van een aangekondigd herval.

Voor wie er mocht aan twijfelen, de tweede Europese golf is begonnen. In Catalonië werden in de afgelopen 24 uur, 1.300 nieuwe besmettingen geregistreerd, waarvan ongeveer 250 in Barcelona.. De overheid roept de inwoners daarom opnieuw op om binnen te blijven. Bijeenkomsten van meer dan tien personen – zowel publiek als privé – zijn verboden, net als bezoeken aan rusthuizen en eten of drinken aan de toog in bars en restaurants. Bioscopen, theaterzalen en discotheken sluiten opnieuw de deuren. De capaciteit in cafés en restaurants wordt beperkt tot 50 procent en de zaken moeten om 20 uur sluiten. Er wordt ook op aangedrongen dit weekend niet naar tweede verblijven buiten de stad te gaan.

Het is nog geen volledige lockdown, het gaat (voorlopig) nog om aanbevelingen die voor minstens 15 dagen zullen gelden. Het gaat niet alleen om Barcelona, maar ook in de gemeenten er omheen. Concreet gaat het dus om Barcelona, Viladecans, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Rexach, Santa Coloma de Gramanet, Sant Ardià de Besós en Badalona.

De maatregelen treffen 4 miljoen mensen. Op de website van buitenlandse zaken zijn er voor Barcelona en omgeving  nog geen aanpassingen gedaan. Maar de informatie van Buitenlandse Zaken is labiel en zeer gevoelig voor veranderingen.

Mensen die naar die regio willen reizen, wachten beter nog even af. Ons land heeft al verschillende keren reizigers gewaarschuwd dat een repatriëring vanuit een streek of land dat in lockdown gaat, niet tot de kerntaak van de overheid behoort.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More