Bart De Wever sluit de Antwerpse prostitutiebuurt

Terwijl de koning thee zet voor een babbel, komt De Wever met drastische voorstellen.

Het is het Antwerpse stadsbestuur menens. Na een crisisoverleg – die de stad vanaf nu dagelijks zal houden – komt De Wever met als eerste bijkomende maatregel om de prostitutiebuurt te sluiten. Bovendien roept de Antwerpse burgemeester de federale overheid op om “per onmiddellijk” vanaf 22 uur een uitgaansverbod voor de nacht af te kondigen, en overdag een samenscholingsverbod van maximaal 10 personen.

De maatregel komt op vraag van de lokale politie en wordt ondersteund door alle lokale politiediensten van heel Vlaanderen. De Wever vraagt om de maatregel nog vandaag in te voeren.

De dwingende reden om tot die beslissingen te komen, vindt De Wever in de verontrustende wijze waarop het aantal besmettingen evolueert.

“We zien het aantal besmettingen, we zien de curve en er zijn veel drastischere maatregelen nodig”, aldus De Wever. “ Doe het alstublieft en doe het snel!”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More