Bart De Wever wil kernuitstap tegenhouden: “Groen zal ons de afgrond in storten”

Voor de NV-A voorzitter is het duidelijk: Groen is de enige partij die écht op een kernuitstap zit te wachten. Hij biedt dan ook een wisselmeerderheid aan.

Harde woorden van Bart De Wever, vanmorgen in het Radio 1 programma ‘De Ochtend’. De Antwerpse burgemeester zal er alles aan doen om de kernuitstap tegen te houden. Volgens de politicus staat geen enkele regeringspartij, met uitzondering van Groen, écht te springen voor de uitstap. “Zowel N-VA, PS, SP.A, CD&V als CDH maken er geen probleem van om ook Doel 4 en Tihange 3 langer open te houden. Dat was de makkelijkste onderhandeling die ik ooit heb gevoerd.” 

De Federale regering zal de haalbaarheid van de kernuitstap evalueren in november 2021, maar volgens De Wever gaat het allemaal veel te snel. “Zo’n uitstap brengt een grote prijsonzekerheid met zich mee”, aldus De Wever. “Minister Van Der Straeten kent haar dossier, maar houdt zo krampachtig vast aan de kernuitstap. Dat is echt een serieus probleem.” De Wever biedt dan ook een wisselmeerderheid aan om die uitstap terug te draaien. “Ik hoef daar niets voor in ruil”, klinkt het. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More