Hoe ouder een mens wordt, hoe minder energie er op het einde van de dag overblijft. Maar de Amerikaanse start-up Ambrosia komt met een oplossing; tienerbloed!

Ambrosia pakte een tijdje geleden uit met een onderzoek naar de verjongende kwaliteiten van tienerbloed.  Oudere muizen kregen injecties met bloed van gezonde mensen van achttien jaar. Het resultaat was opmerkelijk: zowel het lichaam als het geheugen van de oude muizen ging erop vooruit.

Toch is er een addertje onder het gras. Er is geen enkel bewijs dat het toedienen van jeugdig bloed ook werkt bij mensen. Maar dat houdt Ambrosia er niet van om zijn klanten vol te pompen met tienerbloed. En dat tegen een schappelijk prijsje van 7.000 euro per keer. 

Klanten van Ambrosia beweren wel dat ze zich fitter voelen na een bloedtransfusie. Maar dat hoeft niet noodzakelijk dankzij het tienerbloed te zijn. Wishful thinking, ook wel bekend als het placebo-effect, is de hoofdverdachte, menen experts die niet geloven in de therapie.

“Als je bedenkt wat er allemaal aan je lichaam veranderd is door bijvoorbeeld drinken en roken, dan is het heel onwaarschijnlijk dat jong bloed die schade kan herstellen”, aldus een gerenommeerd geriater.

Intussen heeft Ambrosia wel meer dan 100 klanten die wekelijks passeren voor een vampierentherapie. Reken uit je winst.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."