Bij tropische temperaturen kan de zon op ons hoofd branden. Zeker als u al last heeft van een kroontje: vraag maar aan golfers.

Het is juist voor die mensen dat het Japanse bedrijf Asahi Power Services de Free Parasol heeft ontworpen.  Het zou de bedoeling worden dat deze drone met parasol de golfers gaat volgen op de baan en schaduw biedt tijdens het putten. De Free Parasol gebruikt een camera en kunstmatige intelligentie om het hoofd van een gebruiker te registreren om hem vervolgens autonoom te volgen. 

Datzelfde bedrijf is momenteel ook bezig een waterproof-versie van de drone te ontwikkelen die u drooghoudt moest er plots een regenbui komen. Het huidige prototype in onderstaand filmpje weegt bijna vijf kilo en kan ongeveer twintig minuten in de lucht blijven. Maar de Japanners hebben als doel een exemplaar te maken met een gewicht van amper een kilo en een vluchttijd van een uur. 

Naar verwachting is de droneplu in 2019 op de markt voor 215 euro. Headbangers tijdens een hete graspop weten al waarvoor sparen.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."