De politie van Sint-Niklaas heeft het gehad met nodeloze telefoontjes.

De calltakers van het politiecommissariaat zijn het beu om nog gebeld te worden door ene David D. (47). De man komt als het ware continu zeuren over blaffende honden, buurtlawaai, corona, het maakt niet uit. Het record van David de beller is 120 telefoontjes op één nacht.

De procureur van Dendermonde wil de man nu een jaar achter de tralies. Volgens de procureur belde hij niet alleen zomaar, hij provoceerde ook. “Hij spreekt de politie bijzonder vijandig aan”, vertelt openbaar aanklager Valerie Kochuyt maandag tijdens zijn proces in de correctionele rechtbank van Dendermonde. “Hij verzekert hen ook dat hij hen zal blijven opbellen en ‘lastigvallen’. En dat doet hij ook. Op vijf maanden tijd belde hij 451 keer op. In bijna alle gevallen voor de grootste onzin eerst. Vorig jaar slaagde hij erin om op één nacht tijd 120 keer op te bellen. Hallucinant en compleet absurd. Hij beseft niet wat voor overlast hij hierdoor veroorzaakt bij de politie.”

Vorig jaar werd door een onderzoeksrechter al eens een poging gedaan om David te kalmeren, maar de man is hardleers. Naar verluidt zou hij een aanvaring met de politie van 4 jaar geleden nooit hebben verteerd, en is het nu payback-time.

David D. riskeert een jaar cel en 4.000 euro boete voor belaging en het misbruiken van communicatiemiddelen. Volgens de advocaat van David, wordt de man geviseerd door de politie en plukken ze hem te pas en te onpas van de weg. Dat de zaak werd behandeld door hetzelfde korps dat ook slachtoffer is, noemt de advocaat een ‘partijdig onderzoek’. Hij gaat voor de vrijspraak.

Volgende maand velt de rechter het vonnis.