Beetje grellig: Disney wil ‘humanoid robots’ gaan maken

Wie de serie ‘Westworld’ heeft gezien, voelt al een koude rilling over zijn of haar ruggengraat lopen, want de vrienden van Disney hebben zopas een patent ingediend om ‘zachte’ robots te gaan maken die in staat moeten zijn in contact te treden met mensen. De robots zouden moeten bewegen en fysiek interageren zoals animatiefiguurtjes. Delen van hun lichaam zouden gevuld zijn met lucht, hun huid zou van plastic of rubber kunnen zijn – zacht, zo wordt het letterlijk omschreven.

Dat vullen met lucht deed alvast een belletje rinkelen, want in het patent wordt niet gesproken over welke figuurtjes zouden geproduceerd worden. Een met lucht gevulde robot van Disney is immers de Baymax uit Big Hero 6, en daar lijken de tekeningen wel naartoe te gaan. Waar wel over gesproken wordt is het formaat van de robot, en dat wordt beschreven als toy-sized, een speelgoedrobot dus. Hoe groot zoiets dan in werkelijkheid is, Joost mag het weten.

Enige nuance: het gaat nog steeds slechts om het indienen van een patent, niks meer, niks minder. Of Disney dit echt gaat produceren en op de markt zal smijten, zo ver zijn we nog niet. In de tussentijd raden we u aan om de serie ‘Westworld’ eens te bekijken, voor u zou beslissen naar een Disney-pretpark met allemaal robots in te vertrekken. (BP)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More