Beke omarmt plots lokale contactopsporing

Een opvallende koerswijziging.

Er waren problemen met de woonzorgcentra, er zijn problemen met het contactonderzoek. Wat hebben beide problemen met mekaar gemeen? Wouter Beke (CD&V). Voeg hier het Agentschap Zorg en Gezondheid bij en je hebt een cocktail die op een gifbeker lijkt.

De coronacommissie in het Vlaams Parlement heeft meermaals aangetoond dat bevoegd minister Beke de zaak te laat in handen heeft genomen. Achter de schermen botsten de ambtenaren ook nog eens op een onervaren kabinet. Bij het Agentschap Zorg en Gezondheid is er niet alleen een gebrekkige leidinggeven – zo lezen we in Het Nieuwsblad – er is ook een groot personeelstekort. Eén vijfde van het personeel is weg bespaard terwijl ze door de zesde staatshervorming extra bevoegdheden kregen. Vreemd dus dat het Agentschap samen met Beke zo sterk gekant zijn tegen de lokale hulp bij de contactopsporing.

Maar, daar komt nu plots verandering zijn. Wouter Beke neemt doorgaans initiatief als het vuur hem aan de schenen wordt gelegd. In een persbericht lezen we nu over de lokale contactopsporing: “Een cruciaal element om de heropflakkering van Covid-19 te counteren, waarbij lokale besturen een belangrijke rol kunnen spelen.” Van een koerswijziging gesproken! Het is de wind die de staart van de haan een richting geeft.

 

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More