België hoort bij de duurste landen in Europa als het gaat om mobiele data. Vooral in Oost-Europa is het een stuk goedkoper dan in ons Belgenlandje. Alleen in Zwitserland, Noorwegen, Portugal en Griekenland kost mobiel internet gemiddeld meer. De mensen van Cable vergeleken de prijs van 1GB in 230 landen.

De Grieken moeten de meeste centjes neerleggen voor mobiel internet: daar kost 1 GB mobiele data gemiddeld 28 euro. De Finnen zijn het goedkoopst af in Europa, ze betalen gemiddeld 1 euro voor 1 GB.

Belgen betalen volgens het onderzoek gemiddeld 10,86 euro per 1 GB aan data. Daarmee behoren we tot een van de duurste landen van Europa. De gemiddelde prijs wereldwijd is 7,53 euro, dus goedkoper dan de Belgische prijs. Ons landje staat hiermee op de 181ste plek van de wereldranglijst met 230 landen.

Als we wereldwijd even de situatie bekijken dan zien we dat in India het internet het goedkoopst is. Voor1 GB mobiele data betalen de Indiërs gemiddeld 0,23 euro. In het land is al langere tijd 4G aanwezig en de databundels zijn ook gemiddeld veel groter. De bundels beginnen daar meestal vanaf 5 GB per maand. Er zijn dan ook meer abonnementen met onbeperkt mobiel internet. Dit drukt de prijs per gigabyte.

In Zimbabwe is mobiel internet dan weer het duurst. De slechte en dure infrastructuur zou hier de oorzaak van zijn. Men verkoopt hier mobiele data per MB met het gevolg dat een MB veel kost. In Zimbabwe betaal je dan ook 66,39 euro per gigabyte.

1

Image 1 of 2