510pk in een relatief compacte SUV, klinkt heerlijk toch?

De nieuwe generaties van de X3 en de X4 zijn alweer een tijdje op de markt. En voor wie een extra potente SUV uit diezelfde klasse wilde, was er de… Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, of de Mercedes-AMG GLC63.

Dat konden ze bij BMW, ene merk dat bekend staat om zijn sportieve vierwielers, natuurlijk niet laten gebeuren. Maak kennis met de X3 M en X4 M.

Wat zit er onder de kap? Een TwinPower Turbo zes-in-lijn die 480pk produceert. Wie voor een X3 of X4 M Competition gaat, die krijgt zelfs 510 paarden. De kracht wordt naar de wielen overgedragen door een achttraps M Steptronic. Een sprint van 0 naar 100 km/u duurt 4,2 seconden, of 4,1 seconden met de Competition.

De M xDrive die de X3 M en de X4 M hebben, kennen we al uit de M5. Er is echter wel een verschil: de SUV’s hebben geen modus waarin alleen de achterwielen aangedreven worden. Al vertellen ze er wel bij dat, voor de ultieme Freude am Fahren, de achterwielen wel steeds de meeste power krijgen.

De X3 en X4 M onderscheiden zich van de ‘gewone’ broertjes door joekels van wielen (minstens twintig duim), en aangepaste, agressiever ogende bumpers en de dikke uitlaatpijpen. De Competition-uitvoering doet daar nog zwarte in de plaats van chromen details en een nog grotere velgmaat bovenop.

Deze heerlijke hardcore-SUV’s worden officieel voorgesteld op het Autosalon van Genève, dat op 7 maart de deuren zal openen. Allicht is het wachten tot dan op de prijzen van dit Mmmm-geweld.

Hoe zit dat nu met die Belg? Wel, de X3 M en de X4 M ogen een stuk anders dan hun minder potente broertjes. Al die gloednieuwe elementen werden getekend door de Belg Pascal Tanghe, die inmiddels al een tijdlang op de design-afdeling van het Duitse merk werkt.

1

Image 1 of 40

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.