Belg ontwerpt prachtige Zuid-Koreaanse coupé (foto’s)

Hyundai is vastbesloten zijn luxedivisie stevig op de kaart zetten.

Luc Donderwolcke is een bekende naam in de wereld van autodesign. Hij begon in 1990 zijn carrière als stagiair bij Peugeot, om twee jaar later bij Audi aan de slag te gaan. In 1998 begon hij als ontwerper bij Lamborghini. In 2005 trok bij binnen dezelfde VAG-familie naar Seat, om in 2012 Bentley’s te gaan ontwerpen. In 2015 hield hij het voor bekeken bij VAG en ging hij werken voor Hyundai.

Dat Zuid-Koreaanse merk trok in datzelfde jaar ook het doek van hun luxedivisie: Genesis. Zoiets als Lexus voor Toyota is en Infiniti voor Nissan dus. Ze willen hiermee vooral de Amerikaanse markt veroveren.

Niet toevallig dus dat ze nu in New York het doek trokken van hun Genesis Essentia Concept. Een prachtige coupé met lange neus, lage daklijn en extravagant interieur. De koets bestaat zo goed als helemaal uit koolstofvezel.

In de uit de kluiten gewassen middentunnel tussen de stoelen, ligt een leger aan batterijen. Jawel: deze prachtige coupé is volledig elektrisch aangedreven. Dat-ie snel is en de sprint van nul naar honderd in minder dan drie seconden afrondt, zijn de enige min of meer concrete cijfers die we krijgen.

Natuurlijk, de Genesis Concept is een concept en de kans dat-ie in productie zal gaan, is nihil. Maar als we Hyundai mogen geloven, laat die qua stijl wel zien wat we in de toekomst van Genesis mogen verwachten.

1

Image 1 of 10

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More