Jaloezie oorzaak van weerzinwekkende feiten.

Een 39-jarige Belg moet zich voor een Franse rechtbank verantwoorden voor een reeks gruwelijke feiten. De Luikenaar kon de breuk met zijn ex niet verwerken. Een jaar nadat ze uit elkaar gingen, sloegen de stoppen door.

Het is ondertussen 2 jaar gelden dat de man naar Bonningues-les-Calais reisde waar hij met de taxi tot aan het huis reed waar zijn ex woonde. Daar brak hij in  en wachtte tot de vrouw thuis kwam.

Compleet verrast, werd ze door de man met de haren de slaapkamer in gesleurd, waar hij haar vastbond aan het bed, met een ketting, een touw en een hangslot. Later vertelde hij aan de politie ‘dat ze te veel bewoog en haar wel had moeten vastbinden om te kunnen praten.’

In werkelijkheid begon hij haar te vernederen en schreef met zwarte stift ‘salope’ (slet) op haar buik. Zij was op dat moment 8 maanden zwanger van haar nieuwe vriend.

Hij dreigde er mee het ongeboren kind te doden en dwong haar vervolgens hardhandig tot orale seks om ze daarna verschillende keren te verkrachten.

Terwijlde man even uit de slaapkamer was, slaagde de vrouw erin de politie te verwittigen. Toen de dader daar achter kwam, ging hij helemaal door het lint en begon hij haar opnieuw te misbruiken.

De politie kon hem op heterdaad betrappen.

De dader zit sindsdien (januari 2017) in de gevangenis en zal eerstdaags voor de rechter verschijnen.

Hij ontkent dat hij de vrouw verkrachtte en beroept zich op het feit dat ze wel uit elkaar, maar nog getrouwd waren. Op de deuren van het huis had hij ‘Vuile Fransman, vrouwendief, vetzak’ geschreven om op die manier af te rekenen met haar nieuwe vriend.

De politie die de man overmeesterden zijn duidelijk: “ Dit was zonder meer een verkrachting.”

Hij riskeert 20 jaar.