Op het EK Judo in Praag gaat Matthias Casse na een duel met landgenoot Sami Chouchi met een bronzen plak naar huis. Dat zet het totaal voor ons land op 3 stuks.  

Titelverdediger Casse kwam voor goud, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de derde plaats. Nadat zowel Casse als Sami Chouchi in de halve finale het onderspit moesten delven voor respectievelijk Tato Grigalasjvili en de Vedat Albayrak. De marathonkamp tussen Casse en Chouci mondde uit in een overwinning voor het 23-jarige talent uit Mortsel. 

Eerder deze week was het al 2 keer raak voor de Belgische ploeg. De 22-jarige Jorre Verstraeten versloeg de Bulgaar Gertsjev, en gaf meermaals blijk van een enorme progressie. Met dit prachtige resultaat stelt hij zijn selectie voor de Olympische Spelen van 2021 veilig. 

Ook Charline Van Snick ging met een bronzen plak naar huis. Haar overstap van de -48 kg naar de -52 kg wierp eindelijk z’n vruchten af. Na een uitputtingsslag tegen de Spaanse Perez Box haalde de 30-jarige judoka de overwinning binnen. Het is al haar 6e medaille op een Europees kampioenschap.