Ons land heeft er in een klap een nieuwe prins en 2 nieuwe prinsessen bij.

Delphine Boël is nu officieel prinses van België. Dat heeft het Brusselse hof van beroep beslist. Het arrest kon ingekeken worden door de RTBF.


Joséphine en Oscar – de kinderen van Boël – worden ook prinses en prins van België. Ze zullen net als hun moeder aangesproken worden met ‘koninklijke hoogheid’.

Het arrest werd pas op 29 oktober verwacht, maar is nu al uitgesproken. Begin dit jaar erkende Albert, de vader van koning Filip, na een jarenlange juridische strijd en na het afnemen van een DNA-test, dat hij Boëls biologische vader is. Maar de kunstenares nam daar geen genoegen mee. Boël wilde net zo behandeld worden als de andere kinderen van Albert. Daarnaast wilde ze aangesproken worden als koninklijke hoogheid en prinses van België. Het hof van beroep heeft haar nu gelijk gegeven.

De nieuwe achternaam van Delphine wordt via een andere procedure bepaald. Ze kan “van België” van Albert nemen of haar naam behouden. Wat zeker niet kan, is van Saksen-Coburg Gotha. Die naam werd door Albert I feitelijk afgeschaft.