Een scenario zoals tegen Zwitserland, daar lag niemand op te wachten. Gelukkig lieten de rode duivels zich niet vangen tegen een verdienstelijk Denemarken, maar buiten enkele gelukstreffers hadden ze niet veel in de pap te brokken. 

 

België had genoeg aan een gelijkspel om zich te kwalificeren voor de Final Four van de Nations League. Dat deze finalewedstrijden pas eind volgend jaar worden gespeeld en zodoende geen snars met het concept van een tornooi hebben te maken, laten we even in het midden, maar buiten een minder half uur bracht Denemarken de Belgen nooit in de problemen.  

Na 3 minuten was het hek al van de dam: Youri Tielemans schuift de 1-0 vanop afstand genadeloos naast Schmeichel. Toch was dat feestje van korte duur: het afgeblokte schot van Braithwaite geraakt met een flinke dosis geluk op de kruin van Wind. Courtois stond erbij en keer ernaar. Denemarken bracht de eerste helft verdienstelijk voetbal op de mat, maar dankzij een goeie redding van Courtois op een schot van Braithwaite gingen we met een gelijke score de rust in. 

In de tweede helft lieten de rode duivels er geen gras over groeien. Na een snel genomen vrije trap kwam de as Tielemans – De Bruyne – Lukaku eindelijk op gang, waarna de Belgische topspits de voorsprong weer keurig op het bord zette. Een kwartier voor tijd kopt Lukaku wederom een perfect afgemeten voorzet van Thorgan Hazard tegen de netten. Boeken toe? Na een terugspeelbal van Chadli liet Courtois de bal onder zijn voet glippen. Steven Gerrard was er ongetwijfeld niets tegen. 

Gelukkig speelde deze misstap niet mee in de hoofden van de spelers, want net voor tijd zet Foket met een perfecte voorzet de Bruyne op weg, die de 4-2 eindstand tegen de netten duwt.  Opdracht volbracht.