Royal Atlantishotel herschrijft de definitie van luxe.

Het Belgisch bedrijf Besix bouwt anderhalve kilometer van hun Atlantis-hotel een tweede giga-complex in Dubai. Volgend jaar in oktober zou het hotel de deuren moeten openen en daarmee klaar zijn voor de wereldexpo 2020. Het hotel heeft nog geen sterren maar als men op de ontwerpen afgaat, dan komt men met 7 sterren niet toe. 

Het hotel met 700 kamers, 200 appartementen en een 100-tal zwembaden is niet het enige wat de Belgische onderneming in Dubai klaar wil krijgen voor de expo. Besix bouwt ook het Belgische en het Franse paviljoen voor de expo.

In het Belgische paviljoen zullen 3D-geprinte betonnen structuren staan van Besix. Het bedrijf zet in op die technologie van de toekomst. Het is ook een van de redenen om hun hoofdzetel in Dubai te hebben. Niet alleen zit er kapitaal, maar ook de droom om te vernieuwen en om de eerste, de grootste en de origineelste te zijn. Enkele jaren geleden sprak Dubai de intentie uit om de ‘smartest city’ van de wereld te worden.

Besix heeft massaal veel projecten lopen in de woestijn van de olie en wacht nog op een ‘go’ om de hoogste toren van de wereld te gaan bouwen. De bedoeling is dat die 1 kilometer hoog wordt. Eerder werkte Besix mee aan de bouw van de Burj Khalif die met 828 meter momenteel de hoogste is.

The Royal Atlantis Resort & Residences in Dubai

Image 2 of 11

The Royal Atlantis Resort & Residences in Dubai