Je zou denken dat het de ideale verpakking is voor de millennial, maar niets is minder waar.

De Bubble Bal ken je misschien van die buitenactiviteiten voor bedrijfsfeesten en studentenuitjes. Je trekt de bubble aan en kunt dan al voetballend beuken tegen elkaar alsof het lieve lust is. Dat trekt volk, maar belangrijker: het levert vooral heel veel plezier op. In tegenstelling tot in het echte voetbal, worden valpartijen toegejuicht.

Op 28 april organiseert VZW Bubble Events de vierde editie van het Belgisch Kampioenschap Bubbleball op het voetbalterrein van Don Bosco Kortrijk. Dat je niet noodzakelijk getalenteerd moet zijn als Ronaldo of Messi, bewijzen de winnaars van de twee vorige edities. Dat waren namelijk een zwem- en een vollybalploeg. Zelfs met twee linkerpoten maak je dus kans op de titel. De enige vereiste om een menselijke botsauto te zijn, is de minimum leeftijd van 16 jaar.

Als toeschouwer kan je ook nog van andere dingen genieten dan leedvermaak. Randanimatie, muziek, eten en drinken zijn allen aanwezig en ook de kleinsten kunnen met mini-bubbleballen oefenen voor later.

Dit jaar zullen er tweeëndertig ploegen strijden. Het tornooi start om 10u, waarbij elke ploeg zeven spannende en spectaculaire wedstrijden speelt. Inschrijven is nog steeds mogelijk, er is momenteel nog plaats voor tien ploegen. Dat laat de organisatie weten aan onze redactie.

Inschrijven kan op www.bkbubbleball.be.

De aftermovie van vorig jaar belooft alvast hilarische taferelen. 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."