Pascal Sacré was 25 jaar arts, in een ziekenhuis, waarvan 9 jaar op de spoedafdeling. Was, want toen hij zijn mening over corona-paniekzaaierij durfde verkondigen, werd hij op staande voet ontslagen.

Pascal Sacré was kritisch over de PCR-tests, die vaak vals positieve resultaten geven. Hij had ook kritiek op de paniekzaaierij die er in de media heerst. En hij vond dat er door de corona-maatregelen teveel mensen stierven aan andere aandoeningen: mensen die normaal nog niet hadden moeten sterven. Daarvoor kreeg hij eerder al doodsbedreigingen, en werd hij nu ontslagen bij het ziekenhuis waar hij specialist op de spoedafdeling was.

[wcm_nonmember]

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

[/wcm_nonmember]

[wcm_restrict]

“Ik ben al 25 jaar arts”, aldus Pascal Sacré. “Ik heb een vlekkeloze carrière. Ik ken de noodgevallen, reanimaties en hospitalisaties als geen ander. “

“Er is een gebruikelijke toename van opnames, zoals ieder jaar rond deze periode. Echt waar: ieder jaar in de herfst en vooral de winter is het stressen in de ziekenhuizen. En vandaag komt daar ook nog corona bij. Maar inmiddels weten we meer over de ziekte dan tijdens de eerste golf. De ziekte lijkt inmiddels ook milder te zijn geworden.”

“Maar dat betekent niet dat het voor verzorgers geen moeilijke periode is. Maar corona of niet, wij schreeuwen al jaren dat er teveel in de zorgsector wordt bespaard. Er is een gebrek aan middelen, steun en personeel. Al jaren.”

“De problemen worden niet opgelost door restaurants te sluiten, of door ons sociale contacten te verbieden, maar wel door ons meer middelen en meer personeel te geven.”

“De maatregelen worden zogezegd genomen door de ziekenhuizen, en dan vooral de mensen die er werken, te helpen, maar in werkelijkheid gebeurt precies het tegenovergestelde. Dat, en alleen dit is de waarheid in het midden van leugens, overdrijvingen en gecreëerde angst.”

Bovenstaande is een boodschap die Pascal Sacré, toen nog arts aan het Grand Hôpital Notre Dame in Charleroi, de wereld instuurde. Zijn bedoeling hiermee was, dat de pers zou berichten over wat het echte probleem is volgens hem. Namelijk: een nijpend personeelstekort in ziekenhuizen, in de plaats van ‘overvolle ziekenhuizen door roekeloze mensen’.

Dat gebeurde echter niet. In de plaats daarvan kreeg hij wel doodsbedreigingen, zo konden we opmaken uit een Facebook-post: “Ik ben niet depressief of suïcidaal, voor het geval dat.”

Pascal Sacré liet zich daardoor echter niet muilkorven. Integendeel: hij deed ook uit de doeken dat er volgens hem sterk overdreven werd met de PCR-tests. Die worden volgens hem – al dan niet opzettelijk – veel te vaak vermenigvuldigd, waardoor de kans op ‘valse positieven’, opmerkelijk groter wordt.

Bovendien sterven er volgens hem sinds corona teveel mensen aan andere aandoeningen. “COVID-19 doodt, maar ook de absurde maatregelen. Overlijdens door diabetes zijn met 86 procent gestegen. Prostaatkanker: 53 procent. Borstkanker: 47 procent. Darmkanker: 46 procent.”

Dat werd hem niet bepaald in dank afgenomen. Hij werd op staande voet ontslagen door het ziekenhuis van Charleroi, ‘wegens zware fout’. “Ik heb een vlekkeloze carrière. Ik heb altijd alles gegeven, omdat ik het leuk vind om te helpen. Ik heb er altijd van gehouden, zelfs ten koste van pijn, ondankbaarheid en slapeloosheid: dat is nu een maal mijn roeping. En nu werd ik ontslagen omdat ik praatte, omdat ik de waarheid zei.”

[/wcm_restrict]

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.