Hollywood debuut van twee Belgische filmakers is meteen een schot in de roos.

Dit weekend ging het derde deel van de Bad Boys-reeks in premiere. Twee regisseurs van Belgische bodem, Adil El Arbi (31) en Bilall Fallah (34) mochten na hun regie van het Vlaamse ‘Patser’ met Matteo Simoni, hun tanden zetten in het grote werk. Adil en Bilall kregen van studio Sony de kans om zich te bewijzen met Will Smith en Martin Lawrence. Een gok, maar een goede, zo blijkt.

Bad Boys for Life’ bracht in het openingsweekend in Amerika maar liefst 68 miljoen dollar op en wordt daarmee het tweede grootse filmdebuut in januari ooit. Alleen ‘American Sniper’ deed het in januari 2015 beter met 89 miljoen dollar. De tweede Bad Boys film opende destijds met 46 miljoen dollar. We spreken dan enkel over de Amerikaanse cijfers. Belgische cijfers worden niet bekend gemaakt, maar als je  er de inkomsten van de rest van de wereld bij telt, dan haalt de film nu al een 100 miljoen dollar binnen. Niet slecht voor een film die 90 miljoen dollar heeft gekost.

Bij de premiere in Antwerpen werd aan Adil en Bilall gevraagd of ze nu binnen waren. Ze gniffelden een beetje. “Als deze film een succes wordt, dan kunnen we straks waarschijnlijk wel een beter contract krijgen”, zei Adil. Zijzelf hoopten dat de film dit weekend 20 miljoen dollar zou opbrengen. Het lijkt erop dat de ‘betere contracten’ klaarliggen voor het duo. De rode loper naar het Hollywood-succes is alvast uitgerold.