Alle IS-weduwen komen uit het milieu van sharia4Belgium.

Volgens een veiligheidsbron, bestaat er een Belgisch netwerk dat – zoals wij al eerder vermoedden – de extremistische vrouwen helpt om smokkelaars te betalen.

Telkens weer weten de vrouwen met hun praatjes hier naïevelingen te bespelen om hen ter hulp te schieten. Daarvoor worden vooral de kinderen ingezet, die moeten inspelen op ons gemoed. De IS-vrouwen – die nog altijd geradicaliseerd zijn – beweren alles te willen doen en ook te accepeteren zolang de kinderen maar veilig zijn en naar school kunnen gaan. In werkelijk zijn de kinderen niet meer dan hun ticket naar België en zit er een heel netwerk met een groter plan achter deze ‘arme weduwen’.

Uit een lauwe mededeling van premier Wilmès mochten we vernemen dat er al 9 Belgische IS-vrouwen met 12 kinderen erin geslaagd zijn te vluchten uit de Koerdische kampen. Niet alleen het groot aantal ontsnappingen doet ons vragen rijzen, maar ook hoe men aan de informatie komt. Het was andermaal tijdens een rechtzetting dat het nieuws van alweer een nieuwe ontsnapte gevangene bekend raakte. Hoe is het mogelijk dat dit nieuws ons zo snel bereikt?  Ontsnapte gevangenen hebben er normaal gesproken toch geen baat bij om dat bekend te maken? Tenzij het verspreiden van het nieuws een onderdeel van een groter plan is en dwingen ze ons land met de hulp van de publieke opinie om hen te helpen.  Keer op keer blijkt dat er in ons land ‘deskundigen’ klaar staan om de extremisten te helpen en te informeren.

Dankzij de eindeloze discussies tussen voor-en tegenstanders van het terughalen van de vrouwen, is het nu algemeen geweten dat een vlucht naar Turkije een gratis ticket oplevert naar België en dat we te weinig bewijslast hebben om hen vast te houden. In het slechtste geval wacht hen hier een paar gevangenis, maar de kans is even groot dat ze vrijwel onmiddellijk weer de straat op mogen.Dat is niet iets wat je zo maar even vanonder je zwarte niqab bedenkt als je bent opgesloten in een Syrisch kamp, net zo min dat je vanuit dat kamp, op eigen kracht, in staat bent smokkelaars te contacteren en te betalen;

Of er een onderzoek wordt gevoerd naar het netwerk dat deze vrouwen helpt, is niet bekend, maar dat er netwerk bestaat, staat ondertussen wel vast. Blijft de vraag wie er allemaal bij betrokken is.