IS-weduwen verschaffen zich gratis vervoer naar België.

Twee Belgische extremisten, Tatiana Wielandt (27) en Bouchra Aboualia (26) – die eerder te zien waren in een reportage van Rudy Vranckx – volgen keurig het draaiboek dat in België voor hen wordt uitgeschreven en hebben zich na hun ontsnapping aangegeven bij de Turkse politie.

Niet meteen een actie van de doorsnee crimineel om eerst te ontsnappen en zich daarna weer te laten oppakken. Tenzij het je een gratis ticket oplevert naar het gastvrije België natuurlijk, waar de inwoners aldaar er alles aan doen om te voorkomen dat je wordt gestraft voor het ondersteunen van de aanslagen die je tegen dat land pleegde. 

De twee vrouwen zijn in ons land veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijf jaar en geldboetes van 8.000 euro. Dat geld zal wel geen probleem zijn, want blijkbaar beschikken de vrouwen over voldoende fondsen om zich een dure Vlaamse strafpleiter te veroorloven en  tegelijk mensensmokkelaars te vergoeden om zich te laten bevrijden en vervoeren. We vragen ons af ze ook hun vlucht naar huis zullen betalen.

Bovendien kunnen de vrouwen blijkbaar erg makkelijk communiceren met ons land, niet alleen toen ze nog in het kamp in Syrië waren, maar ook nu in Turkije. Het nieuws van hun arrestatie bereikte de media nog voor dat het Federaal parket op de hoogte was.