Luchtfoto van de tuin van de koning is geblurd, die van onze gevangenissen niet.

Gevangenissen maken zich zorgen over de luchtbeelden van hun gebouwen op Google Maps. Voor wie slechte bedoelingen heeft, levert Google Maps je materiaal waarmee je aan de slag kan. De dode hoek waarrond zoveel te doen was bij de ontsnapping uit de gevangenis in Turnhout, krijg je perfect in beeld vanuit de lucht.

Google zegt dat het handelt onder het wettelijk kader in België. Zij doen met andere woorden niet meer en niet minder. De vraag is hoe ver we dan wel moeten gaan voor onze veiligheid. Het is in ieder geval vreemd dat je koninklijke tuin in Laken niet kunt inzoomen, maar dat gevangenissen en luchthavens geen probleem zijn. Ook de haven van Antwerpen, krijg in hoge resolutie op je scherm.

De luchtaven van Zaventem is perfect scherp, de militaire luchthaven van Mesbroek die een steenworp verder ligt, is dan weer geblurd.

Het gevangeniswezen heeft een tijd gelden alvast Google officieel gevraagd om de beelden onbruikbaar te maken. Maar ze hebben de vraag blijkbaar aan de verkeerde gesteld.

1

Image 1 of 8