Misschien, misschien, misschien.

Ben Weyts (N-VA) wil zich profileren als leidersfiguur en komt daarom met stevige uitspraken over stoute plannen met het onderwijs. Even denk je dan van ‘oef’, het zijn dan toch niet allemaal castraten onze politici. Maar dan blijkt toch ook weer dat het niet meer is dan een plan en een voorstel.

Weyts doet, volgens Het Laatste Nieuws ‘suggesties’! Als het van hem afhangt dan duurt het schooljaar voor leerkrachten langer. Als het van hem afhangt? Is er nog iemand boven de minister van onderwijs dan? We kunnen ons niet voorstellen dat de N-VA wil dat de koning beslist. Nu goed, als de scholen het goed vinden, dan zou het kunnen dat de proclamaties en delibertaties in juli plaatsvinden.

Over één ding, is Weyts wel duidelijk: een decreet om minder makkelijk B- of C-attesten aan te vechten. Weyts wil corona-discussies vermijden. Buizen omdat je niet hebt kunnen studeren, mag geen argument worden.

Maandag na de paasvakantie is het nog geen school. Zoveel weten we al. Wanneer ze wel zullen openenen gaan we misschien volgende week weten, ten minste een principiële datum, want Weyts weet (nu al) dat niet alle scholen op dezelfde dag zullen openen.

Misschien is het beter pas met mededelingen te komen als je een mededeling hebt.