Onze nieuwe beste vriend, de smartphone, vraagt steeds meer aandacht. Of er een apparaatje bestaat dat een grotere impact heeft op ons persoonlijke leven? Daarover kunnen we kort zijn: neen. Maar in hoeverre zijn we verslaafd?

De kans is groot dat u momenteel uw smartphone in de hand hebt om dit bericht te lezen. Lees dan zeker verder, want onderzoekers van Statista hebben onze smartphoneverslaving in kaart gebracht. De cijfers tonen dat ons gebruik in vier jaar fors is toegenomen.

De Brazilianen zijn de koplopers. Zij gebruiken de smartphone bijna vijf uur per dag. In onze buurlanden Frankrijk en Duitsland is dat ruim anderhalf uur.

De wereld kan zich vandaag niet meer voorstellen hoe ze het ooit zonder mobiel wonder deden. Een restaurantje zoeken en boeken, dat doet u met een app . Foto’s van gerechten kunt u delen met Facebook, Instagram of Twitter.

Als u daarna op café gaat, kan u foute foto’s de wereld insturen met Snapchat. Na dat legendarisch cafébezoek geraakt u thuis met de handige app van Google Maps.

Via deze link  komt u te weten of u uw digitale verslaving onder controle hebt.