Bernal naar huis

Ineos Grenadiers wedde op één kwetsbaar raspaardje, en verloor.

 

Bernal kwam ten koste van meervoudig tourwinnaar Chris Froome en Geraint Thomas als absolute kopman van de Ineos-ploeg naar de Tour. Dat zette uiteraard kwaad bloed bij topcoureur Froome die hierdoor schaamteloos aan de kant werd gezet. Het duurde even voor het naar buiten kwam dat Froome thuis bleef omdat hij niet de knecht van Columbiaan wenste te zijn.

Bij Ineos leden ze aan een Titanic-complex. Met Bernal – die vorig jaar de Tour won – leken ze onoverwinnelijk. De Tour moest als het ware niet meer gereden worden. Bernal pakte in volle coronatijd uit met indrukwekkende trainingsschema’s en computerprestaties.

Maar het draaide helemaal anders uit. Van zodra het bergop ging, kwamen de eerste signalen dat Bernal niet de Bernal van vorig jaar was. Aanvankeliijk lulde de Columbiaan er zich nog uit door te zeggen dat hij zijn hoogtse wattage ooit draaide, maar dat de anderen bovenmenselijk sterker waren. Maar zondag, op de Grand Colombier, kreeg Bernal een spreekwoordelijke eerste toek op zijn bakkes. Gisteren ging het licht helemaal uit en kwam hij met de bus boven in het gezelschap van groene trui Bennett, een kerel die op een molshoop al in de problemen komt. Hij eindigde op ruim 10 minuten van de favorieten. In het algemene klassement stond de 23-jarige Colombiaan nu al op een zestiende plek op liefst negentien minuten van gele trui Primož Roglič. 

Naar verluidt heeft hij pijn aan de rug en door dat te compenseren ook pijn aan de knie. Gevolg, Ineos Grenadiers doet het licht uit en het wonderkind mag naar huis.

Pijnlijk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More