Bernie Sanders zal nooit president van Amerika worden.

Twee keer heeft hij het geprobeerd, twee keer heeft hij niet gehaald om binnen zijn eigen partij verkozen te worden tot de leading man. “Ik wou dat ik jullie beter nieuws kon melden maar we staan bijna 300 gedelegeerden achter”, zei Sanders via een livestream aan zijn campagnemedewerkers. ”De overwinning binnenhalen, is niet meer mogelijk. Ik ben hier niet licht overgegaan maar de strijd kan niet succesvol zijn. Het was pijnlijk maar we hebben de balans opgemaakt. Mocht er een kans zijn dat ik kon winnen, dan gingen we door. Maar die is er niet.”

De campagnes van de Democratische voorverkiezingen werden door de uitbraak van het coronavirus stopgezet. De 78-jarige Sanders maakte weinig kans meer nadat hij in een reeks voorverkiezingen achter Biden was geëindigd. Hij vindt het dan ook wijs om Biden alle steun te geven in zijn strijd “tegen de meest gevaarlijke president ook.”

De verkiezingen staan gepland op 3 november 2020. Tegen die tijd zal het coronavirus wellicht uitgewoed zijn en zal het weer mogelijk zijn om te gaan stemmen. Maar niemand kan op dit moment voorspellen op welke manier Amerika uit de huidige corona-nachtmerrie zal ontwaken.