Besparingen in woonzorgcentra gaan gewoon door

Is dit de beloning voor de helden van de zorg?

Als je als zorgverlener met een vuile pamper in je hand staat, je bent in moeilijke omstandigheden de eerste coronacrisis doorgesparteld, de tweede golf staat voor de deur en je krijgt dan te horen dat de besparingen in de woonzorgcentra gewoon doorgaan, dan zinkt de moed je in je witte crocs. Twee keer raden wie er aan het roer staat: Wouter Beke (CD&V)! Vreemd genoeg investeert Beke in de sector, maar dat lijkt eerder op een tsjeven-maatregel, oftel een vestzak-broekzakoperatie, dan op een investering. Een perverse vorm van creativiteit om een de ene kant te snoeien in de middelen, om langs de andere kant te investeren.

Het schiet alvast in de verkeerde kelen aan de linkerzijde van het parlement. “Als Wouter Beke zichzelf nog enigszins serieus neemt als minister van Welzijn, weigert hij de aangekondigde besparingen in Welzijn door te voeren. Zo niet, is het voor ons duidelijk dat zijn eigen post als minister hem meer waard is dan het verdedigen van de welzijnssector en alle helden van de zorg”, aldus Vlaams parlementslid Hannes Anaf (sp.a). Björn Rzoska van Groen verwoordt zijn verontwaardiging als volgt: “Een welzijnsminister die bespaart in zorgkundigen in coronatijden, die trouwens zijn hele corona-aanpak maar niet op orde krijgt, roept veel vragen op.”

Er stellen zich inderdaad heel wat mensen vragen omtrent de persoon van Wouter Beke.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More