Première nieuwste Bondfilm uitgesteld tot (minstens) april 2021.

Corona verandert onze manier van werken en ontspannen. Nieuwe tendensen die zich voor corona schoorvoetend aankondigden, zijn noodgedwongen in een stroomversnelling terechtgekomen. Thuiswerken is stilaan ingeburgerd, betalen doen we met de kaart, ontspannen doen we thuis.

De premièredatum van de nieuwste Bondfilm, NoTime tot Die, is uitgesteld naar 2 april 2021. Spreekwoordelijke zwartkijkers sluiten niet uit dat het wel eens de laatste Bondfilm zou kunnen zijn.

Bioscopen moeten het hebben van kaskrakers als Bondfilms, maar het publiek is niet erg happig om met een mondkapje in een zaal vol onbekenden te gaan zitten. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de bioscopen, maar ook voor de filmindustrie. Films die 250 miljoen dollar kosten, zoals de nieuwe Bondfilm, vormen een aanzienlijk bedrijfsrisico. Onlangs werden de premières van Jurassic World 3, Avatar 2, Indiana Jones 5 en de nieuwe Batman naar 2022 doorgeschoven. De klassieke bioscoop sluit wereldwijd de deuren, maar de zalen van Netflix, Amazon Prime, HBO en Disney+ blijven intussen gewoon open. Filmmakers zullen zichzelf opnieuw moeten uitvinden als ze willen overleven.