Annick Berghmans (39) bekend van Big Brother en de Ketnetband bekent niet.

“Met volle overtuiging ontken ik dat ik maar iets te maken heb met de plofkraken“, dat zijn de woorden van Annick Berghmans die ondertussen ontslag heeft genomen als schepen (SP.A) van de stad Lommel.

Er hangt een waas van toevalligheden over dit dossier. Vorig jaar in juni werd  ’s nachts een plofkraak gepleegd op een geldautomaat van B-post. Een getuige vertelt over een luide knal en een lichtflits  en dat er een zwarte Audi werd achtervolgd door de politie.

De zwarte Audi kon echter ontkomen, maar werd enkele dagen later onder een zeil achter het huis van Berghmans teruggevonden. In de kofferbak lag nog een zak met geld dat besmeurd was met verf.

Berghmans werd geconfronteerd met deze vondst, maar ontkende elke betrokkenheid. Het parket twijfelt echter aan haar verhaal en meent nu voldoende bewijzen te hebben om haar te laten vervolgen. Vrijdag zal de raadkamer beslissen of ze Berghmans doorverwijst naar de correctionele rechtbank.

Berghmans is niet de enig die voor deze zaak verantwoording moet afleggen. Naast haar worden drie Nederlanders en een een voortvluchtige vriend van Berghmans (een Belg uit Zele) verdacht van ‘opzettelijke vernieling door ontploffing, diefstal en bendevorming.’

Het gaat bovendien niet alleen over deze plofkraak, maar ook over een identieke kraak eerder in juni vorig jaar waarbij een heel bankfiliaal van ING werd vernield. Op de bewakingscamera’s van toen was eenzelfde zwarte Audi te zien als diegene die men terugvond bij Berghmans.

Big Brother is wachting you!