Bij Mercedes zijn ze een ‘vijs’ kwijt (video)

Wereldwijde terugroepactie bij Mercedes-Benz.

Je koopt een auto van 130.000 euro en dan blijken een paar schroeven niet goed vast te zitten? Daarmee maak je je een klein beetje belachelijk, niet? Mercedes heeft er ondertussen een abonnement op om wagens terug te roepen. Onlangs parkeerden ze een landingsbaan vol met SUV’s die kwaliteitsproblemen hadden. Deze keer blijkt bij de stationwagen-uitvoering van de E-klasse de achterspoiler niet goed vast te zitten. Bij hogere snelheden zou die kunnen loskomen.

En snel kunnen ze gaan. Het topmodel de Mercedes-AMG E63 S break werd op de Nordscheife van de Nürenburgring op zijn staart getrapt en bleek even snel te zijn als een Porsche 996 GT2. Voor een break van bijna 2 ton en een koffer van 670 liter is dat, laat ons zeggen, indrukwekkend. Als je de centen hebt, krijg je er waar voor: een 4.0-V8 biturbo, 612 pk, een koppel van 850 Nm, en een paar schroeven die niet helemaal vast zitten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More