Binnen het kwartier weten of je corona hebt

Is de sneltest een zegen of een snelweg naar misbruik?

Het zou wel eens een gamechanger kunnen zijn. Vanaf volgende maand brengt Roche een sneltest op de markt in Europa. Amerika volgt pas later. Volgens het farmaceutische bedrijf zullen tegen eind september elke maand 40 miljoen snelle tests beschikbaar zijn. De capaciteit zou tegen het einde van het jaar verdubbelen.

Volgens het bedrijf is er geen laboratorium nodig om de test uit te voeren en is de uitkomst zeer betrouwbaar. Een sneltest biedt nieuwe mogelijkheden. Stel dat de evenmentesector zijn publiek een half uur voor aanvang kan testen. Maar ook hotels, vliegtuigen, scholen en bedrijven zouden van de sneltest gebruik kunnen maken om veilig aan de slag te gaan.

Dat klinkt als goed nieuws voor de economie, al kan het bestaan van zo’n test ook aanzetten tot misbruik en roekeloosheid. Voor Roche is het alvast een cadeau om u tegen te zeggen. Het hoeft geen uitleg dat de test zeer begeerd zal zijn en dat er op de een of andere manier een restrictie bij aankoop zich opdringt om de zwarte markt te counteren.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More