U denkt dat u nu al te weinig zitplaats heeft in een vliegtuig? Vliegen met Ryanair is nog niet oncomfortabel genoeg? Maak dan snel kennis met de Skyrider 2.0. Deze nieuwe vliegtuigstoel is eigenlijk een soort van paardrijzadel.

Het Italiaans bedrijf Avio Interiors komt met deze vliegtuigstoel op de proppen waarin u rechtop moet zitten. Op de Aircraft Interiors Expo in Hamburg pakken de Italianen uit met hun nieuwste vliegtuigstoel. In het midden van de stoel is de zitting verhoogd, zodat de gebruiker één been aan elke kant moet zetten. Men gaat hierdoor ook automatisch heel rechtop zitten.

Dankzij dit ongemakkelijk tuig passen er twintig procent meer mensen in een vliegtuig. Deze ‘zitplaatsen’ wegen nog maar de helft van de huidige stoelen. De ontwikkelaars geloven dan ook dat de stoelen een forse winst voor vliegmaatschappijen kunnen opleveren. Ryanair-CEO Michael O’Leary had in 2010 een gelijkaardig idee voor een rechtopstaande stoel, maar tot nu toe bleven we hiervan gespaard. Benieuwd wanneer we ‘mogen’ plaatsnemen in deze oncomfortabel vliegtuigstoelen .