De wraak van bisschop Montoya zal nat zijn.

Monsignor Rubén Darío Jaramillo Montoya is de duivels die rondwaren in zijn stad spuugzat en plande een grootschalige uitdrijving die dit weekend zou hebben plaatsgevonden. De katholieke bisschop wilde voor God spelen en vanuit een helikopter wijwater laten neerdalen op de niet zo katholieke havenstad Buenaventura in Colombia.

Buenaventura is berucht vanwege de grootschalige drugshandel en georganiseerde misdaadgroepen die de stad onveilig maken. Volgens de bisschop werden er dit jaar al 51 moorden gepleegd en verdwijnen er met de regelmaat van de klok (al dan niet) onschuldige zielen. Hoog tijd dus om de toorn des Gods over de havenstad te laten neerdalen en zo de kwaadaardigheid uit de straten weg te wassen. Iets dergelijks zei hij tegen het lokale radiostation.

Volgens sommige bronnen zou het leger hem een helikopter te leen hebben aangeboden, maar uiteindelijk moest Monsignor Montoya zich tevreden stellen met een brandweerwagen. Met een gevolg van een colonne voertuigen en een beeld van de heilige Bonaventura reed hij onverschrokken door de moeilijkste buurten van de stad om “deze plaatsen des doods te herinterpreteren, zodat zij nu plaatsen van leven zullen zijn. Waar bloed vloeide, waar bloed werd vergoten, zullen wij nu wijwater uitgieten als teken van herstel op de plek waar degenen die stierven door het geweld werden neergeslagen”, aldus de heilig man.

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught