Nu je toch tijd zat hebt, raden we aan om dringend de geweldige reeks Vikings te bingewatchen.

Deze historische serie van History Channel draait om de legende van Ragnar Lothbrok , een vikin krijger die met zijn leger meerdere invallen deed in het Frankische Rijk en Angelsaksen. Hierdoor kreeg hij enorm veel roem en rijkdom, waardoor hij de vikingen van Scandinavië welvaart bracht.  

Vikings vertelt dit tafereel met veel actie, drama en intrige voor het mystieke doorspekt met het nodige seks en geweld. Op gebied van veldslagen moet het echt niet onderdoen tegen concurrerende series als Game of Thrones.  Een vaste constante doorheen de serie is altijd de oudste zoon van Ragnar Lothbrok geweest. 

Björn Järnsida (Björn IJzervreter) groeit uit in de serie als tengere schuchtere knaap tot één van de meest gevreesde en beruchte krijgers van de Vikingen die ene vrouw na de andere aan zijn degen rijgt.

Een rol die qua fysiek en intimiderende verschijning niet voor iedereen is weggelegd. De 27-jarige acteur Alexander Ludwig slaagt daar met glans in. De Canadees van 1.90 meter straalt enorm veel power uit op scherm, dat je als vrouw niets anders kunt doen dan bezwijken voor zijn charmes.

Kristy Dawn Dinsmore die de rol speelt van Amma in de serie, is dan ook in het echte leven als een blok voor de acteur gevallen. En wij ook voor haar.

Waar een beetje plunderen, moorden, verkrachten en menselijke offers brengen niet goed voor is…

https://www.instagram.com/p/B9FEArmBiEi/

https://www.instagram.com/p/B87RTESB5tq/

https://www.instagram.com/p/B8wtlorBc0M/

https://www.instagram.com/p/B8RmISbhJRx/

https://www.instagram.com/p/B8CQ7etBuRN/

https://www.instagram.com/p/B7jGwMuhB2s/

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."