Black Friday: federale regering draait en keert als de wind

Koop Belgisch! Waar? De winkels zijn dicht!

Onze minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) had op de Franse televisie een ideetje opgedaan. Daar stellen ze Black Friday een week uit. “Doen we ook”, dacht Pierre-Yves. Maar hij kreeg zijn ‘origineel’ idee niet verkocht aan de handelsfederaties en na overleg draaide hij zijn Waalse kar en blijft Black Friday op vrijdag 27 november.

“Een groot aantal winkeliers wil via click and collect meesurfen op de golven van Black Friday”, aldus Dermagne. “In tijden waarin onze handelaars het hoofd boven water proberen te houden, bied ik mijn onvoorwaardelijke steun aan de hele handelssector. Dus roep ik iedereen op om zo veel mogelijk Belgisch te kopen.” Mooi gevonden van Dermagne. Jammer dat hij dat hij dat niet zelf had kunnen bedenken.

Nu hopen dat B-Post kan volgen. Daar zitten ze nu al op hun tandvlees en vragen ze de klanten om hun pakjes zelf te komen ophalen. Je mag dus ook zelf voor facteur spelen. “We vragen ons af wat de volgende stap is?”, zegt topman Dominique Michel van handelsfederatie Comeos in ‘Het Nieuwsblad’. “Dat de klanten zelf hun pakjes gaan moeten sorteren in de sorteercentra? Dit is toch niet ernstig meer. De regering heeft de winkels gesloten en tegelijkertijd de Belgen opgeroepen om online te bestellen bij de handelaars.”

Hoe dan ook, wees voorzichtig. Paus Franciscus waarschuwde vorig jaar nog voor het verlangen naar consumptie. “Consumtiedrang is een een virus dat het geloof tot in zijn kern aanvalt”, zei de plaatsvervanger van god. Toen begrepen we dat niet, maar nu weet iedereen wat voor problemen een virus kan veroorzaken. Wees voorzichtig!

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More