Black Vakoo Matter

Black Friday.

Het was ons weer een speciale week. Zowat vier maanden voor onze grote kindervriend de Sint zijn boot uit Spanje in ons land voor anker zal liggen, is er (weeral) een rel ontstaan op sociale media. Zo zullen Facebook en Instagram stereotyperende foto’s, tekeningen en filmpjes met Zwarte Piet niet meer toestaan op hun platformen. Meer nog, gebruikers die de foto’s plaatsen en hier regelmatig de fout in gaan, zullen uiteindelijk geblokkeerd worden.

Het (ongewenste) effect? Nog nooit hebben we zoveel Zwarte Pieten op onze tijdlijn zien verschijnen. Een actie die we, sorry UNIA, wel begrijpen. Doch, daar wijzelf het risico op een dagenlange Facebook- of Instagram-ban niet willen lopen, plaatsen we liever iets anders.

Wat dacht je van deze 25-jarige Vakoo uit Sydney? Wij hoeven niet te wachten tot de vrijdag na Thanksgiving om een Black Friday te organiseren. Tegelijk zouden we er ook niet mee inzitten mocht de Sint binnen een paar maanden deze knapperd door onze schoorsteen duwen. We vangen ze dan ook met beide armen en twee handjesvol goesting op!  

1

Image 1 of 19


Credits: Instagram

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More