Blijf in uw sportkot

Vanaf vandaag wordt er geen publiek meer toegelaten op sportwedstrijden, en dan zowel in professionele – als amateurmiddens. Vlaams Minister van Sport Ben Weyts contacteerde zondag de verschillende actoren uit de Vlaamse sport om extra maatregelen in voege te laten treden.

Concreet betekent dit dat er nergens nog publiek zal worden toegelaten. Niet in een sportzaal, niet langs een voetbalveld, niet langs het parcours van een wielerwedstrijd. Zowel bij de profs als bij de amateurs zal zich dus alles achter gesloten deuren afspelen.

Minister Weyts heeft ook een oranje draaiboek klaar om elke week opnieuw samen te zitten, mocht de toestand erom vragen. Dat draaiboek omvat onder meer de stopzetting van alle sportactiviteiten met fysiek contact én competitiesport waar fysiek contact niet kan vermeden worden. 

Het spelen zonder publiek verandert weinig tot niets voor de profclubs. Nu was er een maximum van 400 fans toegelaten, maar Anderlecht, STVV en Club Brugge hadden al aangegeven zonder publiek te zullen spelen. Elke ploeg zal haar spelers ook één keer per week op corona testen. 

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More