Ben je niet geboren voor een bureaujob, maar je hebt geen andere keuze? Een gigantisch hamsterwiel als werkplek kan dan soelaas bieden.

We krijgen de laatste tijd vaak te horen dat zitten het nieuwe roken is. Veel zitten is namelijk gerelateerd aan een mindere gezondheid en vroegtijdig overlijden. Om de sitting disease aan te pakken op het werk is er nood aan een gedragsverandering, culturele verandering en institutionele verandering.

Lichte fysieke activiteiten als naar de printer wandelen, staand telefoneren of af een toe een wandelbreak van vijftien minuten helpen al veel. Of je kan een immense contructie met een diameter van twee meter installeren rond je bureau. Maak kennis met de Hamster Wheel Standing Desk.

Het enige wat je verder nodig hebt is hout, lijm en een hele berg houtspijkers. Instructables-gebruiker Robb Godshaw en zijn collega’s van Autodesk Pier 9 bedachten dit wiel en hebben heel het bouwplan stap voor stap online gezet, zodat je er zelf ook een kunt maken. Ze deden er slechts 24 uur over en de handleiding kan je hier downloaden

“They see me rollin’, they hatin’…”

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."