Bizarre filmwezentjes uit de jaren tachtig zijn bezig aan een comeback.

WarnerMedia werkt aan een animatieserie rondom de horror-/komediefilm Gremlins.  De serie  wordt een prequel van de originele film Gremlins uit 1984.  De serie zal ons eindelijk het verlossende antwoord geven op de vraag: Hoe zijn die snoezige, pluizige Mogwais, die kunnen veranderen in gruwelijke monsters, uit China in  Amerika terechtgekomen? De verhalen zullen zich met name richten op Gizmo, de Mogwai en een jonge versie van Mr. Wing.

Ondertussen kunnen we ons ook verheugen op een tv-serie rond de buitenaardse Critters. Dit was een film die het in het gouden videotheektijdperk heel goed deed op VHS. De prent uit 1986 was eigenlijk bedoeld als een flauw afkooksel van Gremlins. Maar vanwege een sfeervolle setting, leuke personages en wat knullige effectjes bleek het de perfecte B-film te zijn.

Het plot van Critters: A New Binge is vrij simpel: Gevolgd door intergalactische premiejagers, keren de Critters terug naar de aarde voor een geheime missie en intussen terroriseren ze een groep tieners.

De serie zal eind maart op de Amerikaanse horrorstreamingdienst Shrudder verschijnen. De trailer belooft alvast veel praktische effecten, emmers vol bloed en een gigantische dodelijke haarbal bestaande uit honderden critters. Wal wilt een horrorfan nog meer?

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."