Vaderdag komt eraan.

Geef je pa eens een muzikaal cadeau dat hem doet herinneren aan een tijd waarin hij als jonge knaap de buurt onveilig maakte. Niet door wagens in de fik te steken en politie-agenten te belagen, zoals nu de norm is, maar met een stijlicoon van echte bad boys uit de jaren 80.

Boombox zegt misschien niet iedereen iets, maar bij de naam gettoblaster gaat er bij de meesten toch wel meteen een lichtje branden. De coolness factor die er aan de gettoblaster kleefde veertig jaar geleden was ongekend.

Een muziekinstallatie op batterijen op je schouders, waarmee je elke buurtbewoner tegen het plafond deed plakken dankzij de zware bassen die het toestel produceerde.

De firma New Wave Toys zorgt er nu voor dat je vader meteen een breakdance-battle houdt in de woonkamer, dankzij de RepliTronics.

Dat zijn Bluetooth-speakers met het uiterlijk van een traditionele boombox, inclusief de ellenlange antennes. De nostalgische speakers zijn gebaseerd op de JVC RC-M90 en zijn beschikbaar in twee formaten: Mini en Micro.

De makers hebben hun beoogde doel van 75.000 euro op Kickstarter al ruim overschreden, hetgeen een duidelijk teken is dat de revival van de boombox wel eens een succes kan zijn.

Je reserveert hier alvast een exemplaar. 

“Okay boomer…let’s boom!”

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."