Geen heerlijke zes-in-lijn meer…

Dat de huidige 1-serie weldra moet wijken voor een nieuwe generatie is allang geen nieuws meer. Die nieuwe zal bovendien heel vernieuwend zijn.

Volgens BMW zijn heel wat bestuurders van BMW’s kleinste er zich niet van bewust dat ze een auto met achterwielaandrijving onder hun kont hebben. Die achterwielaandrijving mag dan wel garant staan voor meer rijplezier, ze heeft in de klasse der compactere auto’s ook wel enkele nadelen. Ten eerste is het duurder om te maken, ten tweede gaat zo’n in de lengte liggende motor – wat eigen is aan achterwielaangedreven auto’s – ten koste van de interieurruimte, omdat-ie achter de vooras ligt.

Daarom besliste BMW om de nieuwe generatie van de 1-serie in de basis voorwielaangedreven te maken. In de basis, want er komen ook vierwielaangedreven varianten.

Op het Franse testcentrum in Miramas, wordt de M135i xDrive – wat de strafste nieuwe 1-serie moet worden – momenteel stevig aan de tand gevoeld, zodat er straks probleemloze exemplaren in productie kunnen.

Die heeft niet langer een zespitter onder de kap: die zou immers niet dwars tussen de voorwielen kunnen. Wel een 2-liter viercilinder TwinPower Turbo, die een niet onaardige 306pk op alle vier de wielen zet.

En omdat we ook al mochten weten hoe-ie er in camouflagetrim uitziet, deze foto’s.

1

Image 1 of 13

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.