Voor wie van compact, sportief én vier deuren houdt.

De BMW 2-serie coupé is misschien wel de fijnst sturende BMW die er momenteel te koop is. Ondergetekende kan het weten, want hij rijdt inmiddels meer dan twee jaar met een exemplaar rond. Hij is relatief compact, weegt niet al te zwaar en heeft een perfecte gewichtsverdeling van 50/50. Omdat hij een iets langere wielbasis heeft dan de 1-serie, heeft hij – vooral in een sportieve set-up – een stabieler weggedrag.

Vroeger had een coupé twee deuren. Dus geen drie, en al helemaal geen vier. Maar tegenwoordig telt die regel niet meer. Zo hebben ze bij BMW al de 4-serie Gran Coupé – een sportiever gelijnde vierdeursversie van de 3-serie – en de 6-serie Gran Coupé, die hetzelfde is maar dan op basis van de 5-serie.

In november 2019, op de Los Angeles Auto Show, zal daar nog een kleinere telg aan toegevoegd worden: de 2-serie Gran Coupé. Die auto moet de strijd aangaan met de tamelijk populaire Mercedes-Benz CLA.

In China staat er ook al een tijdje een 1-serie sedan – met vier deuren en een platte koffer dus – bij de dealers, en vrij recent ook in Mexico. Ook die zou weldra in Europa op de markt komen. Die kan je gerust de tegenhanger van de Mercedes A-klasse sedan noemen.

Onder de eerste – en voorlopig enige – teaser van de 2-serie Gran Coupé, en de Chinese versie van de 1-serie sedan. 

1

Image 1 of 8

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.