We wisten dat-ie op komst was, en er rijden thans enkele pre-productiemodellen rond.

Auto’s worden alsmaar groter, dat bleek onlangs ook nog eens toen ondergetekende zijn 2-serie coupé parkeerde naast een 3-reeks van de E36-generatie. De ‘kleine’ 2 leek wel een reus naast die ouwe 3. De 3-reeks van nu is precies even lang dan de 5-reeks die van 1996 tot 2000 werd geproduceerd.

Die groeispurt van de 3-serie – en andere auto’s – betekent echter ook dat er plek is voor een auto ‘met kont’ onder de 3-reeks. In China kregen ze een tijdje geleden al de 1-serie berline, wij krijgen binnenkort de 2-serie Gran Coupé. Een vierdeurs met een sportieve, lage daklijn dus.

Het jammere aan deze 2-serie Gran Coupé is, dat die gebaseerd is op de nieuwe 1-serie. Dat betekent – en dat zie je al aan de korte neus, dat het in basis een auto met voorwielaandrijving is.

Samen met deze foto’s, laat BMW al weten dat de M235i xDrive het topmodel zal worden. Wat betekent: een 2-liter viercilinder met 306 paarden die de vier wielen aandrijven.

De 2-serie Gran Coupé zal in november 2019 voorgesteld worden op de LA Autoshow, om in de lente van 2020 bij de dealer te staan.

1

Image 1 of 16

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.