We wisten al dat-ie onderweg was, en nu wordt de supersnelle bolide officieel voorgesteld.

De M8 is er, net als de ‘gewone’ 8-serie (rijtest), in coupé en cabrio. Onder de kap zit een 4,4-liter V8 die 600 pk en 750 Nm koppel produceert. De Competition smijt daar nog nog 25 pk bovenop.

Hiermee doet de M8 coupé de sprint van 0 naar 100 km/u in 3,3 seconden, de Competion in 3,2 seconden. De cabriolet is telkens 0,1 seconde trager. De topsnelheid bedraagt in alle gevallen 250 km/u, wie op de optielijst het M Drivers Package aanvinkt kan verder accelereren tot 305 km/u.

De M8 (Competition) is enkel te verkrijgen met xDrive-vierwielaadrijving en een achttraps automaat. Al kunnen ervaren chauffeurs, net als bij de M5, ook opteren voor de stand ‘2WD’ zodat enkel de achterste wielen aangedreven worden.

Ook de remmen van de M8 kunnen ingesteld worden in verschillende modi, zodat de remmen desgewenst gevoeliger reageren na beroering van het rempedaal.

De M8 oogt megadik, en zeker in de kleur Frozen Marina Bay Blue. De auto zal voorgesteld worden op de #NextGen in München, van 25 tot 27 juni. Vanaf september staat-ie bij de dealer, prijzen zijn voorlopig nog niet bekend.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.