Boarden op een vulkaan in Nicaragua ziet er geweldig leuk uit (video)

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen in de wereld waar u met een surfboard van een vulkaan kunt surfen, maar de enige echte plek is Léon in Nicaragua.

Het is dan ook de geboorteplaats van het Volcano Boarden. De 728 meter hoge Cerro Negro (zwarte berg) is er helemaal perfect voor. Honderdvijftig jaar oud en behoorlijk actief. De Cerro Negro ligt op een lijn met negen andere vulkanen en wanneer afdaalt, kunt u het mooie vulkaanlandschap bewonderen. 

Om de vulkaan te mogen betreden, moet u eerst langs een tourbureau. Daar krijgt u duidelijke veiligheidsinstructies, een overall, handschoenen en een veiligheidsbril. Om botsingen te voorkomen, mag er ook maar een surfer tegelijk van de berg glijden. 

De sport werd in 2004 uitgevonden door een Australiër die een manier zocht om sneller beneden te geraken. Na verschillende tests met een koelkastdeur, een autodeur en zelfs een matras, bleek een houten plank het meest geschikt. 

Enkel oppassen als er niemand roept dat de grond lava is tijdens het surfen… want het kan wel eens echt kloppen.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More