Geen avondklok meer en niet-essentiële winkels zouden terug opengaan. Wetenschappers zijn erg bezorgd over de nieuwe maatregelen

Wat de plannen van de Belgische regering zijn na 13 december is nog maar de vraag, maar  het Verenigd Koninkrijk heeft alvast grootse plannen aangekondigd. De momenteel opgelegde lockdown zou voor de inwoners eindigen op 2 december, al zouden er wel strenge, lokale beperkingen blijven gelden in verschillende delen van Engeland. 

De pubs sluiten om 23 uur en moeten eten aanbieden om open te mogen blijven. Ook sportscholen en kapperszaken mogen de deuren terug openen. Daarnaast zal het VK ook regels omtrent bubbelvorming hanteren. 

Maar premier Boris Johnson wil nog een stapje verder wil gaan. Van 22 tot 26 december plant hij een ‘kerstpauze’. Hierbij zullen maar liefst 3 gezinnen kunnen samenkomen tijdens de kerstperiode voor een feestmaaltijd. Wetenschappers zijn alvast bezorgd over de maatregelen van Johnson. De versoepelingen zouden kunnen leiden tot een grote toename van het aantal covid-19 patiënten.