Je dacht dat het er al wreed hilarisch aan toe ging op de zoekertjessite van onze Noorderburen? Wel, ook in Oost-Europa beschikken ze over humor.

Al ooit gehoord over het Bosnisch ruimteprogramma? Wij ook niet, en toch zal het NASA misschien hulp bieden bij hun zoektocht naar buitenaards leven. Want een inwoner uit Bosnië heeft een ‘ruimteschip’ te koop aangeboden.

Of het echt de ruimte in kan, betwijfelen we een beetje. Daarvoor heeft deze aftandse auto iets teveel kilometers op de teller. In 1979 introduceerde het Servische automerk Zastava voor het eerst een soort van eigen ontwerp. De Yugo 45, die technisch gebaseerd was op de toen zeer populaire Fiat 127. Met een kleine motor, 903cc, 45 pk en een top van 135km/u. Op 11 november 2008 werd de productie, na bijna 30 jaar, gestaakt.

Maar onderstaande Yugo kreeg een buitenaardse tuning, in de hoop dat iemand zot genoeg is om er op te bieden. 

Aan de hilarische beschrijving zal het niet liggen: “YUGO 45 SPACE WARRIOR wcode: 4588963, een gelimiteerd voertuig ontworpen om buitenaardse invasies af te slaan. 1.066 pk en accelereert van 0 naar 1000 km/u in 15,6 seconden. Snelheid: onbekend. Het beschikt over technische hoogstandjes zoals een rechter zijspiegel, een reservestuur, aangepaste binnenverlichting, uitlaat, politie-afluisterapparatuur en een wereldkaart. Een satellietcommunicator, ingesteld om niet te interfereren met andere vliegende objecten. Een krachtveld waardoor het onzichtbaar blijft voor elke UFO.”

Interesse om het universum te verkennen? Bieden doe je HIER. Maar toch best even binnenbrengen voor een klein onderhoud. 

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."