Bouchez houdt de deur voor de PS open

Van stoorzender tot grote verzoener.

De voorzitters van Open Vld, MR, en CD&V hebben zichzelf de opdracht van informateur gegeven en ondergaan een stormachtig parcours. Ondanks het feit dat Conner Rousseau (sp.a) – die nog niet zo lang gelden opriep om geen spelletjes te spelen – zijn kat stuurde naar de vergadering met de zes regeringskandidaten en ondanks het feit dat ook de Waalse cdH liep te mopperen, gelooft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez er nog altijd in om de iedereen aan tafel te krijgen. Hij hoopt de 25 pagina’s tellende nota die hij samen met zijn collega’s Joachim Coens (CD&V) en Egbert Lachaert (Open Vld) heeft uitgewerkt, vooralsnog te kunnen voorstellen.

Doch, in de Arizona-coalitie die voorligt zouden de Franstaligen slechts over 19 zetels beschikken. Magertjes voor de walen, rechtvaardig voor de Vlamingen? En daarom laat Bouchez weten dat de deur met de PS niet gesloten is en geeft hij indirect een opdracht aan mateke Rousseau (met wie hij op date ging) om PS en N-VA bij elkaar te brengen.

Vrij vertaald: wij gaan de PS niet vragen, maar ze komen het wel te weten wat wij vragen zonder het te vragen. Of nog vrijer vertaald: “Conner, ga ne keer aan de Paul vragen of ‘em komt meespelen. Maar niet zeggen dat wij het gezegd hebben.”

409 dagen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More