“Kerst met drie of vier personen moet toch mogelijk zijn.”

Het was even stil rond Georges-Louis Bouchez. Na de vorming van de Vivaldi-regering, moest het enfant terrible van de Belgische politiek zich even koest houden. Het scheelde maar een haar of de MR had hem uit de partij geflikkerd.

Maar, hij is terug. Bouchez haalt alweer het nieuws met zijn grote bek. Al zijn we geneigd om hem deze keer sympathiek te vinden. “We gaan Kerstmis toch niet vieren via Skype?”, zei hij op de ochtendradio. “We moeten voorzichtig blijven en beslissingen nemen op basis van cijfers, maar kerst vieren met drie of vier personen moet toch mogelijk zijn.”

Bouchez vindt dat we een perspectief moeten geven aan de bevolking. Met het welzijn van de bevolking in het achterhoofd, denkt hij aan versoepelen. “Natuurlijk moeten we de komende weken nog enorme inspanningen leveren en ons strikt aan de regels houden. De geestelijke gezondheid van onze bevolking is echter ook belangrijk. Kerstmis redden moet het gemeenschappelijke doel van team België worden.”

Het lijkt er echter op dat zijn plan nog niet helemaal op punt staat. Het aantal besmettingen moet volgens hem zakken naar vijftig per dag. Dan kunnen de winkels weer open om kerstcadeautjes te kopen. Heeft iemand hem al verteld dat we vandaag aan een gemiddelde zitten van 7.665 nieuwe besmettingen per dag?