De volgende keer dat superspion James Bond de slechteriken afschudt in zijn Aston Martin, kan hij eens wat anders kiezen dan Vodka Martini om zijn overwinning te vieren.

In plaats daarvan kan hij eens proeven van het liefdeskind van een zeer bekend Schots whiskymerk en zijn favoriete Engelse automerk. Want de samenwerking tussen Bowmore en Aston Martin hebben een investering van formaat opgeleverd. 

Black Bowmore DB5 1964 heet het flesje. Voor de inhoud is geopteerd voor de reguliere Black Bowmore 1964, alvast één van de meest gezochte en zeldzaamste single malt whisky’s ter wereld. Want ze is gerijpt op first fill Oloroso-vaten van het gerespecteerde sherryhuis Williams & Humbert. Dit geeft de whisky een diepe, donkere kleur en je ruikt dan vervolgens rijpe, tropische vruchten, karamel en een beetje tabak. De smaak brengt intense tonen van mango, passievrucht en honing met daarbij tonen van koffie en tabaksrook.

Het is bij de verpakking dat Aston Martin zijn steentje heeft bijgedragen. De fles bestaat namelijk voor een deel uit een zuiger van de iconische Aston Martin DB5. Iemand met kennis van oldtimers ziet dan ook aan de verpakking waarover we het hebben.

Maar een whisky-verzamelaar weet ook meteen hoe laat het is, als we de aankoopprijs gaan bespreken. Exclusief is hier het woord dat we zoeken.  Want er zijn maar 25 flessen gemaakt en die worden verkocht voor een prijs van 55.000 euro. Weet je niet wat doen met je poen, kan je alvast hier eens horen of er nog een flesje beschikbaar is.

De fles komt trouwens in een mooie doos met een naslagwerk. Mag ook wel voor die prijs.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."